Servers

De hostingserver

De hostingserver is een servermachine die is bedoeld voor het leveren van webhostingservices . De gewone hostingserver draait een Linux- of Unix-gebaseerd (zoals FreeBSD) besturingssysteem met een MySQL- en/of een PgSQL- databaseserver, een ProFTPd FTP-server , een Apache- webserver, een BIND DNS- server en een Exim- mailserver . Er zijn ook hostingdiensten op basis van het Windows Server-platform, de IIS-webserver en de MS SQL-databaseoplossing.

De Linux- en Windows-serverhostingplatforms verschillen in software en in sommige van de geleverde services, maar beide zijn toegewijd aan het aanbieden van webhostingservices. Beide slaan websitebestanden op, evenals verschillende programma’s en applicaties. Beide bieden toegang tot moderne, snelle en veilige databasebeheersystemen .

 

Minecraft Server

Dit is een server waarbij de spelers, onder vertrouwen van de hoster, een stuk land van de map krijgen waarop ze mogen doen wat ze willen. Ze kunnen mensen aannemen om te vechten of te bouwen voor hun koninkrijk. Dit wordt meestal gespeeld in Survival, waardoor je erg van de omgeving afhankelijk bent.