Cloud

De cloud

Cloud computing is de on-demand beschikbaarheid van computersysteembronnen, met name gegevensopslag (cloudopslag) en rekenkracht, zonder direct actief beheer door de gebruiker. Het stelt klanten in staat om infrastructuur en applicaties via internet te gebruiken zonder deze te installeren en te hoeven onderhouden in de werk omgeving.

Remote Werkplek

Werken op afstand is een werkregeling die het mogelijk maakt om buiten de typische kantooromgeving te werken. Het gaat om de vrijheid om te kiezen waar en wanneer u wilt werken, het kan dus betekenen dat u de meeste tijd vanuit kantoor en soms vanuit huis werkt. Werken op afstand gaat gepaard met voor de hand liggende voordelen zoals meer flexibiliteit, meer vrijheid en minder geld uitgegeven aan woon-werkverkeer.

Extern bureaublad (RDP)

Extern bureaublad is een functie van een besturingssysteem waarmee een gebruiker verbinding kan maken met een werkomgeving op een andere locatie, het bureaublad van die computer kan zien en ermee kan communiceren alsof het lokaal is. Het werkt door scherm- en muis-/toetsenbordinvoer vast te leggen en door te sturen naar een ander apparaat, waar de gebruiker het op afstand kan bekijken of bedienen.Dit is met name handig voor gebruikers die onderweg toegang moeten hebben tot hun werkcomputers of voor IT beheerders die meerdere computers/servers vanaf een centrale locatie moeten beheren.